Om louise

Foto: Katja HolmJeg er folketingsmedlem for Venstre, og siden valget i 2015 har jeg været partiets skatteordfører, og siden 2019 også partiets kirkeordfører. Jeg er også tilsynsførende for Folketingets Bibliotek. I 2007 blev jeg første gang valgt til Folketinget i Ringsted-Sorø-kredsen, hvor jeg både er vokset op og bor i dag. Jeg blev genvalgt i 2015 og 2019.

Mine interesser strækker sig langt udover skatte- og kirkeområdet, og jeg arbejder hver dag for at gøre Danmark til et friere, rigere og tryggere samfund. Jeg har tidligere også været ordfører på familie-, bolig-, folkeskole-, ligestilling-, kirke- og forbrugersikkerhedsområdet. Fra 2015 til 2019 var jeg næstformand i Venstres folketingsgruppe på Christiansborg.

Min mand, Torsten Schack Pedersen, er også folketingsmedlem for Venstre. Sammen bor vi i Sorø med vores to børn, Daniel og Sofie. Med en plads i Folketinget følger et stort ansvar, men for Torsten og mig er det vigtigt, at vi også har tid til vores familie. Derfor er vi også ekstra glade for at have mine forældre i Sorø, som ofte springer til, når travlheden melder sig på Christiansborg.


Min vej ind i politik

Jeg har altid blandet mig i den politiske debat – for jeg kan slet ikke lade være. Begge mine forældre har været politisk interesserede, så jeg er vokset op med politik på nært hold. Jeg meldte mig først ind i Venstres Ungdom (VU) som 18-årig efter grundige overvejelser. Ikke fordi jeg var i tvivl om valg af parti. Jeg har nemlig altid vidst, at jeg er liberal og hører til i Venstre, men fordi jeg ikke ville sættes i bås. Det har dog vist sig ikke at være en udfordring.


SILBA - DIALOG OG DEMOKRATI

Gennem en årrække var jeg aktiv i Silba, som er en ungdomsorganisation, der har til formål at fremme demokrati. Min tid i Silba bød på en del oplevelser og rejser - blandt andet til Hviderusland. På sådanne rejser gik det op for mig, at blot fordi et land ser demokratisk ud på overfladen, er det ikke nødvendigvis tilfældet, hvis demokratiske principper ikke bliver efterlevet i praksis. Det var blandt andet den opdagelse, der blussede op for min lyst til at arbejde med politik.

Foto: Katja Holm


MIN vej til folketinget

Det var egentlig ikke min plan at stille op til Folketinget. Jeg var netop startet i et spændende job i PensionDanmark, da en bustur mellem Ringsted og Sorø i 2007 kom til at ændre min hverdag markant. Her sad jeg ved siden af Bertel Haarders hustru på vej til et møde i Venstre. Hun mente, at jeg var ramt af samme politiske bacille som Bertel og burde stille op til Folketinget.

Jeg måtte ret hurtigt indse, at hun havde ret. Kort efter stod jeg som nyvalgt folketingsmedlem med min lille søn på fem uger på armen. Timingen var ikke optimal for mig, men jeg har aldrig fortrudt det. Politik og et ønske om gøre Danmark endnu bedre har altid ligget mit hjerte nært, og den politiske bacille i mig er stadig på sit højeste.

Min Karriere

Jeg har altid interesseret mig for både økonomi og samfund. Derfor blev jeg i 2006 cand.polit. fra Københavns Universitet, der er en kandidatuddannelse i økonomi. Uddannelsen har givet mig et bredt overblik over, hvordan samfundsøkonomien hænger sammen. Det gjorde min lyst til at gøre en forskel endnu større. Som studerende arbejdede jeg som studentermedhjælper hos Dansk Industri, inden jeg blev ansat som analytiker hos PensionDanmark efter studiet. 

I 2007 blev jeg valgt ind som Folketingsmedlem for Venstre, og siden da har jeg sammen med gode Venstrekollegaer kæmpet for partiet. I dag er jeg partiets skatte- og kirkeordfører.

Jeg er langt fra færdig endnu. Lysten til at gøre en forskel er bestemt ikke blevet mindre. Vi nåede rigtig langt med Venstre ved roet i sidste valgperiode, og jeg vil fortsat arbejde for et friere, rigere og tryggerede Danmark.


Der er stadig meget at gøre...

Jeg vil fortsat kæmpe for at give danskerne retten til at leve sit eget liv. Vi skal have frihed under ansvar. Det skal være let at være familie. Vi skal have et sundhedsvæsen i verdensklasse. Det skal være trygt og rart at færdes udenfor hjemmet. Og vi skal have et fleksibelt arbejdsmarked, som har mulighed for at vokse og skabe arbejdspladser rundt omkring i Danmark. Det er det samfund, jeg arbejder målrettet for.